Kdo si hraje nezlobí........

Srpen 2010

Tom a Jerry: Sherlock Holmes

31. srpna 2010 v 11:33 | Swinga |  Pohádky/filmy - Animované
Animovaný 
USA, 2009, 48 min
Když se naši vtipálci, kocour a myš, pokusí přechytračit slavného detektiva, bude to velká legrace! Krádeže šperků po celém Londýně popletou Scotland Yard a ze zločinů je falešně obviněna krásná zpěvačka Zrzka. Jen legendární Sherlock Holmes dokáže najít skutečného zloděje, ovšem s pomocí svého asistenta dr. Watsona - a samozřejmě Toma a Jerryho. Nalezení stop a rozlousknutí případu bude ovšem hračka ve srovnání s pokusem udržet mír mezi divokými soupeři, kteří ve jménu spravedlnosti běhají, cupitají, upalují a sviští po ulicích, pěšinkách a střechách. Pestrou společnost postav a možných podezřelých doplňují v tomto skvělém spojení klasického pátrání a dynamické animace staří známí Tuffy, Butch, Droopy a mnozí další.


Komisař Rex ( 2 série )

31. srpna 2010 v 11:23 | Swinga
02×01 - Němé výkřiky


02×02 - Krvavé chodníky


02×03 - Smrtící svádění


02×04 - Nebezpečný lov



02×05 - Smrt dítěte


02×06 - Ve znamení satana


02×07 - Vůně smrti


02×08 - Únos


02×09 - Smrtelná dávka


02×10 - Tři sekundy do smrti


02×11 - Nad střechami Vídně


02×12 - Stockiho poslední případ


Planetary Pile-up

30. srpna 2010 v 19:43 | Swinga


Arithmetic Challenge

30. srpna 2010 v 18:49 | Swinga
Procvičte si počty.


Lovely Flower Baby Coloring

30. srpna 2010 v 18:34 | Swinga
omalovánka online


Pool Zuma

30. srpna 2010 v 18:11 | Swinga
Střílej a trefuj se barevnou kuličkou tak, aby byly alespoň tři stejné barvy vedle sebe. Pokud se nestrefíš a kuličky se dostanou až do důlku prohraješ.


Námořnické kotlety

29. srpna 2010 v 0:46 | Swinga |  Recepty

Ingredience

600 g kotlet (nebo krůtích prsou), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 250 ml šlehačky (nebo zakysaná smetana), hotová jíška (např. Knorr), lžíce worchestrové omáčky, pepř, sůl

Postup

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek a okurky a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10 - 15 minut). Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchestrovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí těstoviny.

Maso pečené v zelí

29. srpna 2010 v 0:45 | Swinga |  Recepty

Ingredience

600 g vepřového masa (plecko, krkovička), 1 velká cibule, 1 menší hlávka zelí, sůl, pepř, kmín, olej

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. Pak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut).
Pro zastánce zdravé výživy : vepřové maso nahradíme kousky vykostěných kuřecích či krůtích stehen a těstoviny použijeme celozrnné.

Athénská jehla

29. srpna 2010 v 0:44 | Swinga |  Recepty

Ingredience

400 g vepřového libového masa, 1 lžíce koření gyros, 1 lžíce oleje, sůl, máslo, 2 cibule, 2 papriky, slanina, hladká mouka, 2 rajčata, 1 citron

Postup

Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo bramborami.

Houby na smetaně

29. srpna 2010 v 0:39 | Swinga |  Recepty
80 dkg hub, 8 dkg másla, 8 dkg cibule, a sůl.
Na omáčku: 5 dkg másla, 4 dkg hl. mouky, lžičku cukru, trochu octu, 1/4 l kysané smetany a 1/4 l vývaru z kostky. Petrželka nebo pažitka.

V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně podléváme studenou smetanou a vývarem a za stálého míchání ji uvaříme. Do hotové omáčky vložíme houby a podle chuti osolíme, okyselíme a přisladíme. Na talíři ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme s vařenými brambory.